הקמת עסק מזון
עסקי מזון נפוצים מאוד מאחר ויש להם ביקוש רב. הם יכולים להיות בתחום המסחר, יצור, מכירות, הגשה במסעדות ועוד. עסקי מזון רבים הינם עם שולי רווח קטנים, ומשום כך, יש להקימם ולנהלם בזהירות. הקמת עסק מזון אמורה להיעשות ב 3 שלבים עוקבים שהם: אפיון, הכנת תכנית עסקית והגדרת הישות ורישומה ברשויות הממשלתיות. אפיון כולל בחירת תחום פעילות עסק המזון, בנוסף, בחירת שם, בחירת המקום, הערכה לגבי הסכומים הכספיים ההתחלתיים, הערכת הזמן עד לפתיחה ועוד. בשלב הבא יש להכין תכנית עסקית שתספק תמונת מצב על התכנון הכלכלי והפיננסי. היא תתייחס, בין השאר, להערכת ההוצאות הצפויות השונות הנדרשות וביניהם: פרסום, רכישת חומרי גלם וציוד, עיצוב ושיפוץ וכדומה. כן, היא תעריך תזרים מזומנים עתידי, צפי על תקבולים ורווחים ועוד. הישות יכולה להיות חברה בע"מ, עוסק פטור או עוסק מורשה, והבחירה היא על פי שיקולים של היקף הפעילות, צרכי החנות, טעמו, חזונו ורצונותיו של הבעלים ועוד.
הקמת עסק חדש היא לא דבר פשוט ומומלץ לקבל שירותי ייעוץ ממומחים עסקיים מהתחום.
Fran & Mark היא פלטפורמה ייחודית לייעוץ וסיוע בכל הקשור בבניית עסקים וזכיינות.