עיצוב מסעדה
כל מבקר במסעדה מגיע, בראש וראשונה, לאכול. לעיתים, בגלל שהוא רעב, ובמקרים אחרים, לשילוב של אוכל ובילוי. בכל מקרה, לעיצוב בה יש חשיבות ומשמעות ורצוי שיהיה פונקציונאלי, נוח ונאה. עיצוב מסעדה מקצועי ויצירתי יתרום להנאת המבקרים, לחוויית השהייה ויגרום להם להאריך שהייתם, להזמין מנות נוספות ולביקור חוזר ונשנה. כך, הוא תורם באופן ישיר להכנסות. שהייה במסעדה מתארכת זמן רב ולפחות כחצי שעה לאדם בודד, ויותר מכך למשפחה הבאה לארוחת ערב או צהריים. משום כך, הכיסאות והשולחנות חייבים להיות נוחים ומותאמים לישיבה ארוכה. החלל הפנימי אמור להיות מרווח על מנת שהסועדים לא ישבו בצפיפות וכדי לאפשר שירות נוח. יש מסעדות שהמטבח בהן הינו פתוח וניתן לצפות בהכנתו ויש הסגורות עם דלתות כנף. לכל מסעדה יש חדרי שירותים האמורים להיות נאים ונגישים. את האווירה הנעימה יוצרים על ידי שילוב הרמוני הכולל, חיפוי, צבעים מתאימים, ריהוט, חפצי נוי. תמונות, גופי תאורה שונים ועוד. על השולחנות ניתן להניח נרות, אגרטלים ועוד. מומלץ להיעזר במעצבים המתמחים בנישה זאת. הצלחה של
הקמת עסק מזון קשורה מאד לעיצוב שלו, והיא שונה בתכלית מעיצוב חנויות צעצועים או
עיצוב חנויות בגדים משום שחווית צריכת המוצר נעשית במקום עצמו בעת האכילה.
