פתיחת עסק קטן
פתיחת כל עסק, כולל כזה עם פעילות קטנה, אמורה להיעשות בשלבים מוגדרים ועוקבים. השלב הראשון של
הקמת עסק קטן הינו אפיון העסק כלומר: הגדרת התחום, קהל היעד, המוצר או השירות שאמור להימכר. בנוסף, הגדרת מיקום העסק, הערכת חומרי גלם והציוד הנדרשים, חשיבה על ההון הראשוני הנדרש. כמו כן, יש צורך לבחור שם מתאים ורצוי המתאר פעילותו. לאחר חשיבה על כל אלו ומציאת פתרונות, יש צורך בהכנת תכנית עסקית שתפקידה לתת תמונת מצב נוכחית ועתידית לגבי נושאים כספיים וכלכליים. היא תכלול אלמנטים כמו: הון ראשוני נדרש, עלויות הקמה, רכישת ציוד דרוש, הוצאות שונות כולל שיווק ופרסום וכדומה.

פתיחת עסק קטן היא צעד צנוע אבל חשוב ומשמעותי בחיי היזם. יש חשיבות שהפותח יהיה בשל לכך מבחינה מקצועית ואישית ושיבין בתחום. בנוסף, יש צורך לבצע את כל התהליך בצורה מסודרת כדי להקטין את הסכנה לאובדן כסף, ועל מנת להרוויח כסף רב הנחוץ לפרנסה וביסוס כלכלי. יש צורך לעבור מספר שלבים חשובים הכרחיים שיש לעשותם אחד לאחר השני. הליכה בדרך זאת תקטין מאוד את אי הודאות.
לאור התכנית העסקית ניתן יהיה לבדוק אם יש הון ראשוני, מהיכן להביאו? האם על ידי הלוואה? האם מהבית? וכדומה. איך להתנהל עד להגעת הכספים הראשונים? איזה רזרבות כספיות יש להכין? ועוד. השלב השלשי הוא הגדרת גודל העסק והיקף פעילותו. בהתאם לכך ניתן לקבוע את הישות שלו. האם לפתוח עוסק זעיר, עוסק מורשה, או להקים חברה? לכל ישות יש את יתרונות וחסרונות.
הקמת שותפות מוסיפה פרמטרים נוספים בהם צריך להתחשב. מומלץ להיעזר בעורכי דין, רואי חשבון וביועצים עסקיים שיכולים לתרום מהידע והניסיון שברשותם. הם יכולים להכין תכניות עסקיות, לסייע בהכנת הסכמים עם גורמים שונים, לדאוג לרישום ברשויות המיסים, במע"מ, בביטוח לאומי ועוד.