פתיחת עסק
עסק חדש מהווה עבור רבים שלב חשוב בחיים כאמצעי להרוויח כסף לפרנסה, להתבססות כלכלית, למימוש שאיפות עצמאיות וכדומה, בין אם מדובר
בהקמת עסק קטן או גדול. על מנת שכל השאיפות הללו תצלחנה יש צורך להקים אותו היטב כבר מהצעד הראשון. פתיחת עסק אמורה להיעשות במספר שלבים עוקבים מבלי לדלג על אף אחד מהם. שלב ראשון מתייחס לאפיון העסק. כלומר: תחום פעילותו, קהל היעד שאליו מכוונים, המוצר או השירות שמעוניינים למכור, מיקומו, חומרי גלם וציוד נדרשים, חשיבה על הון ראשוני להקמה וכדומה. בנוסף, יש צורך לבחור שם מתאים ורצוי אחד המגדיר אותו.
לאחר שחושבים על נושאים אלו יש צורך בהכנת תכנית עסקית שתפקידה לתת תמונת מצב נוכחית ועתידית לגבי נושאים כספיים וכלכליים. היא כוללת נושאים דוגמת: הון ראשוני נדרש, עלויות הקמה, רכישת ציוד דרוש,
עיצוב פנים לעסקים, הוצאות שיווק ופרסום וכדומה. לאור התכנית העסקית ניתן יהיה לבדוק הלאה. מהיכן להביא הון ראשוני? הלוואה, מקורות עצמיים או מקורות כספיים אחרים? איך להתנהל עד להגעת הכספים הראשונים? איזה רזרבות כספיות יש להכין? ועוד. השלב השלישי הוא הגדרת העסק והיקף פעילותו ורישומו ברשויות מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי.
כאן יש צורך לקבוע את הישות שלו. קיימות 3 אפשרויות: עוסק זעיר, עוסק מורשה וחברה בע"מ. לכל סוג עסק יש את היתרונות והחסרונות שהוא מביא עימו. הבחירה נעשית, לרוב, על פי המחזורים העסקיים והיקפי הפעילות, הצרכים, החזון לעתיד, וכמובן, על פי טעם אישי. מומלץ להיעזר בעורכי דין, רואי חשבון וביועצים עסקיים מקצועיים שיכולים לתרום מהידע והניסיון שברשותם. הם יכולים לייעץ, להכין תכניות עסקיות, לסייע בהכנת הסכמים עם גורמים שונים, לדאוג לרישום ברשויות ולייצוג מולם. הליכה בדרך זאת תקטין מאוד את אי הודאות ותניח בסיס טוב מאוד לעתיד.