בשנות ה-90 המוקדמות, ההכרה בחשיבות שטמונה בפינוי פסולת מתכות הייתה שמורה בידי בודדים בלבד, שלא לדבר על עולמות המיחזור ויצירה של מוצר חדש תודות לשימוש בחומר הקיים. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) כ-60 אלף רכבים יוצאים מכלל שימוש מדי שנה, בנוסף מאות אלפי מוצרי אלקטרוניקה, ברזל תעשייתי ונחושת הופכים גם הם לפסולת באתרי האשפה או המפעלים השונים ומזהמים את הסביבה.
בתחילת שנות ה-90 התאגדה משפחת גלאם, אשר בין מנהליה כיום – משה צ'יקו סלהוב ושמעון גלאם, לכדי "קבוצת גלאם", תחת חברה זו הם הקימו אתר מיחזור מתכות גדול ממדים במושב שדה עוזיהו, הממוקם ליד גן יבנה. משפחת גלאם החלה לעסוק בפינוי מתכות וציוד אלקטרוניקה ממקומות שונים ברחבי הארץ, תוך כדי שיתופי פעולה עם חברות הענק של ישראל.
פסולת המורכבת ממתכות, ברזל או נחושת יכולה לבוא במבחר סוגים וגדלים – החל ממטוסים וטנקים ועד למחשבים ושבבי אלקטרוניקה רגישים – אז איך ניתן להתמודד עם פינוי מתכות במשקלים משתנים, כזו המורכבת מחומרים שונים? ולצלוח את אתגר פינוי הפסולת ופירוקה? קבוצת גלאם השקיעה עוד מימיה הראשונים בציוד חדיש, מוביל ואמין המיובא ממותגים מוכרים בעולם, החל ממגרסות מתקדמות ועד לאפשרויות שינוע של כל חומר או כלי שלא יהיה. הציוד הרב והמתקדם מאפשר לקבוצת גלאם לעסוק בפינוי פסולת מתכות וכלים שונים בקלות רבה, ולזכות בחוזי ספק מתחדשים עם משרד הביטחון וצה"ל, מה שלא עולה בקרב אתרי פינוי פסולת כאלה ואחרים בארץ.
כשמדובר במידע מסווג, הוא יכול להסתתר בתוך שבבי אלקטרוניקה קטנטנים, מחשבים ועוד… ההבטחה שיושמד באופן מוחלט – מחייבת את חובת ההוכחה על ידי החברה איתה נסגר החוזה. קבוצת גלאם עומדת בראש חברות השמדת החומרים המסווגים בארץ, היא בנתה את השם שלה שלב אחר שלב והבטיחה את מקומה בצמרת החברות. משה צ'יקו סלהוב ושמעון גלאם מתחייבים לפירוק החומרים הרגישים עד לרמת ה"פירור האחרון", יכולת הביצוע שלהם מקנה להם שם ארצי במשרד הביטחון ובצה"ל, כמו כן גם בחברות הייטק, חברת החשמל, וחברות ענק נוספות המחזיקות במידע רגיש ומסווג.
החומרים שנגרסו מובלים על ידי קבוצת גלאם ישירות לתנורי היציקה במפעלי המתכות בארץ ובעולם, שם הם מקבלים את צורתם החדשה ומיוצאים בחזרה לשוק כמתכות ממוחזרות. חברתו של משה צ'יקו סלהוב הינה מתקן טיפולי מורשה למיחזור פסולת אלקטרונית על ידי תאגיד המיחזור מ.א.ע והמשרד לאיכות הסביבה.
אכן, כחלק מהמתקן הייעודי שלהם בשדה עוזיהו למיחזור ברזל, קיים ציוד מיוחד שמטרתו להתמודד עם חומרים נוספים, מאות אלפי ברזלים מדי שנה נגרסים באתר החברה ומובלים למפעלים השונים בארץ ובעולם.
משפחת גלאם, וביניהם משה צ'יקו סלהוב ושמעון גלאם, מחזיקה במספר עסקים מוכרים בתחומי הנדל"ן והמסחר. זהו הדור השני שממשיך את דרכו של אבי המשפחה משה גלאם, ומוביל את העסק המשפחתי לפינוי ומיחזור מתכות, האחים מחזיקים ביד רמה בעסק זה ואף מצליחים להתפתח לתחומים נוספים, וזוכים להצלחה רבה. משפחת גלאם תרמה רבות לתחום המיחזור והקיימות בארץ ובעולם, והייתה מבין הראשונות לקדם את נושא מיחזור החומרים, גם אלו הדורשים מאמץ וציוד מתקדם על מנת לעשות זאת.